Aflastningen

I aflastningen bor der mellem 4 og 7 børn i hvert hus, og børnene bor så vidt muligt i det samme værelse, når de er i aflastning på Nordstjernen. Værelserne er indrettet med en seng, der passer til barnets behov, bord, stol, og klædeskab, og børnene har adgang til fælles køkken, stue og to fælles badeværelser. Stuerne er indrettet med afsæt i børnegruppens behov, og der er TV i alle stuer.

Luk alle
Åben alle

Når et barn flytter ind på Nordstjernen, vil der være en seng, der passer til barnets behov, et bord, en stol, en reol og et klædeskab.

I forbindelse med et barns indflytning er der ligeledes et indflytningsbeløb på 2.500 kr. som kontaktpersonerne disponerer over i samarbejde med barnet og dets forældre til at lave en hjemlig indretning med afsæt i barnets ønsker og behov. Det der bliver købt ved indflytningen, tilhører barnet, og følger med barnet, når det flytter fra Nordstjernen.

Der er mulighed for TV på værelset. TV der er indkøbt af Nordstjernen, tilhører Nordstjernen og følger ikke barnet, når det flytter.

Nordstjernen ønsker at skabe fleksible løsninger, og det betyder, at vi tilbyder fire forskellige aflastningspakker, som tilgodeser forskellige behov. På den måde skaber vi balance mellem hverdags- og weekendaflastning, som er med til at sikre en stabil drift. Der er mulighed for at vælge imellem følgende aflastningspakker:

 • 91 døgn:

  Aflastning hver fjerde weekend og 1 ugentlig hverdag (f.eks. hver mandag).

 • 130 døgn:

  Aflastning hver anden weekend og en ugentlig hverdag (der er et tillæg på 30% af taksten på grund af overvægt af weekendaflastning).
 • 143 døgn

  Aflastning hver fjerde weekend og to ugentlige hverdage (f.eks. hver mandag og tirsdag).

 • 182 døgn:

  Aflastning hver anden weekend og to ugentlige hverdage (f.eks. hver mandag og tirsdag).

Aflyste aflastningsdøgn erstattes ikke.

Nordstjernen trækker de planlagte aflastningsdøgn ud ifm. vinter-, påske-, efterårs- og juleferien, samt fire uger i sommerferien. Det giver en pulje med feriedøgn, som den enkelte familie kan disponere over. Puljen med feriedøgn svarer til ca. 15% af den årlige bevilling.

I november sender vi et brev til alle forældre om, at der er mulighed for at indgive ønsker til ferieaflastning i vinterferien, påskeferien og sommerferien. I juni sender vi ligeledes et brev om, at der er mulighed for at indgive ønsker til ferieaflastning i efterårsferien og juleferien.

Ønskes der ikke ind på feriedøgn, opretholdes de oprindelige aflastningsdøgn i ferieperioderne.